Skattejagt med jungletema

Skattejagt Junglemysteriet

Sådan arrangerer du enkelt den sjoveste junglefødselsdag!

Invitationskort til junglefødselsdag: Med til jungleskattejagten “Junglemysteriet” indgår invitationskort, alternativt laver du dine egne fine kort med jungletema. Skriv også om børnene skal klæde sig ud – at klæde sig ud skaber en god stemning. En udklædning kan jo også bare være lidt ansigtsmaling.

Mad til en junglefødselsdag

Kokosdrink
Køb lige så mange kokosnødder som gæster. Hug toppen af og hæld kokossaften ud. Bland en drink med lidt tropisk smag, fx lige dele af ferskenjuice, ananasjuice og Sprite samt skiver af appelsin. Hæld drikken i kokosnødderne. Servér med farveglade sugerør direkte i kokosnødderne. Pynt gerne med en drinkparaply eller blomster.

Junglegryde
Byd på en lækker junglegryde med kylling, banan, ananas og jordnødder (undgå jordnødder til de mindre børn da de let kan sætte sig fast i halsen) Skær kylling i tern og brun dem. Skær baconen i strimler og steg det sprødt. Skær bananer i stykker og del ananasringe i mindre stykker. Bland kylling, bacon og banan.
Hæld fløde over og lad det simre under låg nogle minutter. Tilsæt ananas og kokosmælk, smag til med ketchup, salt og peber og lad det simre yderligere nogle minutter. Læg det op på et fad og strø jordnødderne over. Servér med ris eller nachos.

Lagkage
Lav en fint pyntet lagkage dekoreret med dit barns yndlingsdyr fra savannen. Man kan købe farvede marcipanlåg færdigt fra Odense Marcipan, og derpå kan man være kreativ med sugarpaste og tegne fine junglemotiver.

Aktiviteter til en junglefødselsdag

Banan-bingo: Sørg for lige så mange bananer som der er gæster. Skriv et nummer på hver banan med en kraftig tuschpen. Lav papirlapper med modsvarende nummer. Lad børnene sætte sig i en ring, og de skal så sende bananerne mellem sig i ringen. Fødselsdagsbarnet må starte med at råbe “stop”. Så stopper man med at sende bananerne rundt, og fødselsdagsbarnet må tage en papirlap med et nummer. Den, som da har bananen med det nummer råber “bananbingo” og får så en lille præmie, det kan være et klistermærke eller noget andet småt. Man sender derefter bananerne rundt igen, og det er den forrige vinders tur til at råbe “stop” og trække et nummer. Man fortsætter til at alle har fået bananbingo.

“Mim et dyr”: Skriv papirlapper med dyrenavne på. Ligeså mange papirlapper som børn. Et barn starter og trækker en papirlap. Opgaven er da at mime det dyr, som står på papiret. De andre børn gætter, og den som gætter rigtigt må trække næste papirlap. Eksempler på dyr man kan mime: Elefant, frø, slange, abe, skildpadde, løve, krokodille, giraf m.fl.

Løver og zebraer: Denne leg skal gerne leges udenfor, eller indenfor i et værelse med meget plads. Man opdeler børnene i løver og zebraer. Man skal have ca. en løve pr. seks zebraer. Løverne jager zebraerne og ”tager” zebraerne, som så skal ”fryse” og stå helt stille. En anden zebra kan befri en ”fryst” zebra ved at krybe igennem den stillestående zebras ben. Når en zebra er blevet taget tre gange bliver han/hun i stedet til en løve og hjælper  til med at jage zebraer til der er en zebra tilbage.

Tegn dyrene i junglen: Dæk en væg med hvidt papir. Tegn store palmer og en savanne, og lad derefter gæsterne tegne dyrene, som lever i junglen og på savannen, med farvekridt eller tuscher.

Jungleskattejagt: Junglemysteriet
Lad børnene begive sig ud på en ekspedition i junglen for at finde mayaindianernes glemte by og dens sagnomspundne skat! Et rigtigt eventyr fyldt med spændende udfordringer, gåder, der skal løses, og møder med junglens vilde dyr!
For 4-6 år | For 7-10 år

Facebooktwitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*