Idéer til skattejagter

På skattejagt-born.dk  deler vi gerne ud af vores idéer til skattejagter. Vores færdige skattejagter kan bruges på mange forskellige måder og i forskellige sammenhænge. Hvis man har tid og lyst kan man jo lave sine egne skattejagter. Temaerne kan varieres i uendelighed, det er kun fantasien, som sætter grænser! Med en slikpose som skat er en skattejagt uovertruffen som leg til børnefødselsdagen!

Her kan du læse mere om grapevines færdige skattejagter>>

I menuen kan du også finde en hel masse andre tips til skattejagter!

Skattejagt for de yngste

For de alleryngste børn kan skattejagten være helt enkel og kort, og det er godt, hvis der ikke er alt for mange børn, som skal samarbejde, da dette ikke er helt enkelt, når man ikke er så stor.

Træk en snor igennem huset, under møbler, ind i soveværelset og ud i bryggerset. Børnene følger snoren og finder skatten!

Lav nogle enkle billeder, tegn eller fotografer forskellige ting/steder i hjemmet. Lav små sedler. Giv børnene den første seddel, fx med en stol, under stolen findes den næste seddel, der fører til sengen, osv. Til sidst finder børnene skatten!

Enkel skattejagt med ledetråde – indendørs>>

Enkel skattejagt med ledetråde – udendørs>>

Skattejagt for børn

Når børnene bliver 4-5 år, er de klar til enkle gåder og opgaver, men der skal være en voksen med, der kan hjælpe med at læse. I denne alder er det vigtigt ikke at have for store børnegrupper, der skal løse skattejagten sammen. Hvis der er for mange børn, sker det let, at nogle ikke engagerer sig, mister koncentrationen og begynder at finde på narrestreger. Med en lille gruppe af børn er det lettere at gøre alle engagerede, så hvis du har en større gruppe af børn, er det en god idé at dele dem op i mindre grupper og have en voksen, der styrer legen i hver gruppe. Her er det også vigtigt, at spørgsmål og gåder ikke er for svære, så mister børnene hurtigt interessen. Det skal være sjovt og gå hurtigt, så man kommer frem til den eftertragtede skat inden for rimelig tid!

Når børnene når skolealderen, er de klar til større udfordringer og kan læse selv. Omkring 8 år plejer det at fungere at slippe dem løs på egen hånd, de plejer at være gode til at samarbejde i grupper og synes, det er sjovt med lidt større udfordringer, de kan koncentrere sig i længere tid om opgaverne, alt behøver ikke at kunne løses med det samme.

Her finder du vores færdige skattejagter til 4-6 år og 7-10 år>>

Skattejagter og mysterier for ældre børn

Efterhånden som børnene bliver ældre, skal gåder og udfordringer være sværere, man skal også bruge nye emner, temaer og historier. Til sidst hedder det ikke længere ”børnefødselsdag”, og det er vigtigt, at lege og aktiviteter ikke er ”barnlige”. At løse mysterier og lege detektiv plejer at fungere langt op i alderen! Hvordan en skattejagt præsenteres, har også betydning for, hvordan den opleves – en skattejagt, som løses ved hjælp af mobilen er supercool!

Her finder du færdige skattejagter, som man løser ved hjælp af en app i mobilen>>

Her finder du mysterier og escape games>>

Facebooktwitter