Skattejagt børn

Skattejagt til fødselsdag

Hvert år er børnene forventningsfulde, når deres fødselsdag nærmer sig. Vil de få alt det, som de har ønsket sig. Vil de få gaver, som ikke står på ønskesedlen. Hvad vil de få?

I mange familier ønsker man barnet tillykke om morgenen på fødselsdagen. Måske får man morgenmad på sengen og nogle få gaver. I år vil du måske overraske fødselsdagsbarnet med en skattejagt, der leder til gaverne i stedet for bare at give dem.

 

For et fødselsdagsbarn, som bare vil finde sine gaver, er det dog nok klogt ikke at planlægge en lang skattejagt, men bare en ganske kort og enkel, ellers bliver barnet måske lidt for utålmodigt.

Ledetråde

Den første ledetråd findes ved en helt ny plante i huset – en ny buket

Næste ledetråd findes ved tv’ets ”chef” – fjernbetjeningen

Næste ledetråd findes der, hvor dit hoved er i flest timer hver dag – hovedpuden

Næste ledetråd findes under en ting, som nu findes i X (et rum), hvor den ikke plejer at være – en eller anden ting, som er ”fejlplaceret” i rummet.

Osv.

Hvis fødselsdagsbarnet er lidt ældre og kan læse selv, kan man gøre det lidt sværere og tilføje en rebus eller en nem sudoku, som han/hun skal løse for at få den næste ledetråd. Man kan også bruge enkle rim, fx kan man skrive ”Næste ledetråd finder du under det, som rimer på … ”

En skattejagt er en ideel leg til en børnefødselsdag. Fordi: Børnene har godt af lidt frisk luft og en aktivitet med masser af action udendørs. Den indeholder sjove gåder og udfordringer, som skaber en god gruppedynamik og sjovt samarbejde. Og så det allerbedste, at finde en skat …

Har du brug for at læse mere, eller har du bestemt dig?

En skattejagt er en utrolig fleksibel leg til børnefødselsdagen og passer lige godt til piger og drenge, og alderen betyder kun noget, når du vælger gåder, udfordringer, og hvor du placerer posterne til skattejagten.

 

Facebooktwitter