Skattekiste

Skatten

Hvis man er så heldig at have fødselsdag om sommeren, er der mulighed for at lave mange sjove lege udendørs ved alle fødselsdage. Hvis man har en have, er der ekstra gode muligheder for at finde på underholdning udendørs og lege i haven med skattejagter og andre sjove lege for en gruppe af børn. De fleste børn mellem 4 og 8 år sætter stor pris på en klassisk skattejagt. Det sjove er, at det faktisk er meget enkelt at arrangere en skattejagt. Bare du finder på et godt tema, organiserer lidt og laver en plan for, hvordan skattejagten skal gennemføres. Skattejagter er stadig meget populære i dag, dels fordi børn synes, at det er sjovt at finde en skat, som gerne må være slik. Men selve jagten efter ledetråde, udfordringerne og løsningen af gåder, hele processen og aktiviteterne, før man har fundet skatten, plejer at udløse spænding og latter.

Tidsforbrug 30-60 minutter

Passer godt i forbindelse med børnefødselsdag, fest eller en anden sammenkomst med børn.

Hvor: udendørs, i en park, i kvarteret, i haven, på en legeplads.

 

Sådan organiserer man en skattejagt til en børnefødselsdag

Med god planlægning glider det hele nemt og enkelt.

Har du en god kasse, der kan bruges som skattekiste? Måske en skoæske, som du kan beklæde med metalfolie. Måske er der en i din vennekreds, som har en rigtig skattekiste? Tænk lidt over det og vær i god tid, hvis du skal spørge, om du eventuelt kan låne en skattekiste.

 

Har du løst det med kisten? Perfekt, så skal du finde ud af, hvad der skal være i kisten. Slik er helt klart det mest populære, ting og legetøj kan også være en succes, men regn ikke med, at børnene vil blive begejstrede for noget sundt eller fornuftigt som frugt eller tandbørster. Det kan måske endda betyde, at børnene ikke gider være med til skattejagt en anden gang. Med de populære slikposer til alle børn fordeles skatten ligeligt mellem alle børnene. Chokolademønter i guld giver et flot indtryk, når man åbner kisten, men det er måske ikke det smarteste slik at have til en børnefødselsdag, plus at der kan blive diskussioner om fordelingen af mønterne, hvis de ikke i forvejen er ligeligt fordelt i poser i børnene.

3 skattejagter

Facebooktwitter