børnefødselsdagBørnefødselsdag!

Alle småbørnsforældre ved, hvor vigtig børnefødselsdagen er! Festen kan mange gange være vigtigere end selve fødselsdagen for små børn. Det er stort at være med til at bestemme, hvad der skal foregå og at inviterer sine venner med til noget sjovt! Og at der sandsynligvis kommer til at indgå gaver, kage og slik gør bare dagen endnu bedre!

Her finder du masser af tips til børnefødselsdagen – temaer, mad, kage og fødselsdagslege>>

Her kan du hurtigt, nemt og billigt lave dine egne, fine invitationskort til børnefødselsdagen>>

Børnefødselsdag 3-5 år

Børnefødselsdag for barnets venner starter de fleste med, når barnet fylder 3 eller 4 år. Hvis man vil, kan man invitere hele gruppen fra børnehaven og gå ”all in” med det tilhørende kaos, eller man kan følge reglen om at invitere lige så mange venner, som barnet fylder år, og så kan man få en lidt mere rolig fest. I denne alder er det et godt tip at gøre det kort. Det bliver ikke sjovere, fordi det er en lang fødselsdagsfest. Det bliver altid intensivt, når børnene er så små, så hold hellere en kort fest, så alle orker at være med. 1,5-2 timer er ofte passende. Med børn i denne alder bliver forældrene ofte til festen, hvilket kan være en god hjælp, men glem ikke at planlægge, så der er plads til forældrene. Man behøver ikke at byde forældrene på noget særligt, det er børnenes fest, men en kop kaffe plejer at blive værdsat af de fleste. Mange holder disse første børnefødselsdage hjemme, men det er også legelandenes glanstid. Legelande er praktiske, hvis man vil betale, hvad det koster, vil invitere mange og ikke har plads derhjemme. Men man går så glip af, at barnet får sin egen specielle fest og kan invitere kammeraterne med hjem.

Hav gerne et tema til fødselsdagsfesten og lad børnene klæde sig ud, hvis de har lyst – det er der mange, som synes er sjovt!

Prinsesser, pirater og superhelte er populære temaer for de små.

Lav en plan for festen! Jo mere du organiserer og planlægger med lege og aktiviteter, jo roligere plejer det at blive. Udelukkende ”fri leg” fungerer fint, hvis der er få børn, og de kender hinanden godt, men hvis du har en større gruppe af børn til festen, er det godt med lidt planlægning. At starte festen med noget enkelt at spise er en god idé, det plejer at være godt at lægge en bund med lidt rigtig mad, før man serverer det uundgåelige sukker. Planlæg enkle lege, fiskedam er en klassiker, som børnene aldrig bliver trætte af, når de er 3 eller 4 år. Sæt hale på grisen – eller hvis du har prinsessefest – kysset på frøen. Og allersjovest – en skattejagt, hvor man finder slikposen! Skattejagten skal være tilpasset børnenes alder, så de bevarer koncentrationen og synes, det er sjovt. Læs vores tips til skattejagt for børn i forskellige aldre>>

Når børnene er så små, kan børnefødselsdagen for mange være deres første introduktion til slik, hvis de ikke har ældre søskende … Så forsøg at begrænse mængden. Det er svært at holde fest uden en slikpose, men put bare en lille smule slik i, fx en lille slikæske og en slikkepind, og måske en lille ting, fx en hoppebold eller en andet lille stykke legetøj, i stedet for mere slik.

børnefødselsdag

Børnefødselsdag 6-9 år

Nu begynder fødselsdagsfesterne at blive lidt mere avancerede og fødselsdagsbarnet vil ofte gerne invitere mange venner. I skolealderen inviterer man ofte hele klassen eller alle piger eller drenge i klassen. Ellers inviterer man de nærmeste venner til en mindre fest, nogle gange med lidt dyrere aktiviteter, som fx bowling eller lasergame.

Hvis man skal holde en større fødselsdagsfest, er det en rigtig god idé at holde den udendørs – og det kan faktisk godt lade sig gøre hele året rundt. Børnene er i forvejen vant til at klæde sig på efter vejrforholdene. Gril pølser i haven eller i gården, eller inviter til picnic i parken! (husk dog, at det er godt at have et toilet i nærheden!) Hvis man er ude, er det ikke noget problem at være mange. Arranger spil eller lege. Hvis vejret tillader det, kan man spille rundbold eller lave en femkamp – tips til discipliner finder du her.

En rigtig sjov festleg, der kan bruges året rundt, er en skattejagt! Underholdende, spændende og engagerende. Man kan lave en skattejagt, hvor man ”bare” følger et kort, men det bliver endnu sjovere med en skattejagt med et mysterium, gåder og udfordringer, der skal løses på vejen. Lav den selv, hvis du er opfindsom og har tid, eller køb en helt færdig skattejagt, der bare skal skrives ud.

I denne alder er det også populært med pyjamasparty og discofest om aftenen og med temafester af forskellig slags. Hvis man har fødselsdag om efteråret, er en tilpas uhyggelig Halloweenfest en rigtig sjov børnefødselsdag! Læs vores tips til fødselsdagsfesten – du finder dem i menuen ovenfor! Masser af tips til Halloweenfesten finder du her>>

Børnefødselsdag – 10 år og opefter

Nu kan du ikke længere kalde det ”børnefødselsdag” – nu er det fest, party, discofest eller måske en treretters middag … Og børnene har måske selv helt unikke idéer til, hvordan de vil fejre deres dag. Fødselsdagsfester for de lidt færre børn på et sted med forskellige aktiviteter er populært. Legelandenes dage er talte til stor glæde for mange forældre, men der er meget andet at finde på, fra dans og sang til bowling og gokartkørsel.

Hvis man holder festen hjemme, kan det være en god idé, at der er lidt færre gæster, og at man byder på lidt lækker mad og måske løser et spændende mysterium, og at vennerne overnatter. Man kan også have en diskofest for alle vennerne i et lejet lokale, hvor man byder på street food og leger sjove danselege.

Her finder du mysterier, escape games og mobilskattejagter, der er cool som festlege for de lidt ældre børn>>

 

Facebooktwitter