Dette indgår i en skattejagt på grapevine:

Skattejagten er nem at organisere for dig og supersjov for børnene! Du får en PDF med skattejagten, som du har valgt, det kan være en med eller uden tema. I filen er der en introduktion til, hvordan du planlægger skattejagten ved hjælp af en overskuelig spiloversigt, hvor du får eksempler på, hvor du kan gemme gåder og hvilke ledetråde, som kan være tilknyttet.

En ledetråd kan fx være: ”Jeg har mad i maven og siger pling” = mikroovn, eller hvis I holder skattejagten udendørs, kan man fx have en ledetråd, som hedder ”jeg er som en lille strand” = sandkassen. I filen indgår desuden et startblad, med indledning til skattejagten, som du hænger op på det sted, hvor du ønsker at skattejagten skal starte.

Forældrene fungerer som spilleledere, og giver ledetråde til børnene, og guider børnene gennem skattejagten, en voksen pr. hold – hvis der er flere hold, sørger du for, at der findes en skat gemt til de forskellige hold på forskellige steder, så at børnene ikke kommer dertil, og skatten allerede er taget!

Børnene får læst historien op, og derefter får de en ledetråd, der leder til en post/et gemmested, hvor der er en gåde, som skal løses, inden de får næste ledetråd til næste post. Når de har løst gåden, indsamler de en ting, det kan fx være i form af en nøgle, som man skal bruge til sidst til at komme ind til skatten. I skattejagten kan du vælge også at have nogle ekstra udfordringer med, det kan fx være at børnene skal synge en sang eller begive sig over en forhindring, som er sat ud – forslag til disse udfordringer findes i produktet.

Du får desuden diplomer, som kan gives til alle deltagerne, når de har gennemført skattejagten, det plejer at være værdsat af børnene, som et lille minde fra dagen.

Her finder du alle skattejagterne

Facebooktwitter