skattejagt ideer

Skattjagt: Der er lege, som er tidløse og fungerer lige så godt i dag som før i tiden. Skattejagt er en af de tidløse lege, som stadig er populære blandt børn. Deltagerne skal finde frem til poster og ledetråde, løse gåder og nogle gange skal de også løse en udfordring. Hvis de løser opgaverne rigtigt, kommer de frem til det sted, hvor skatten er gemt. Skattejagter er populære blandt børn til børnefødselsdage, teenagerne til party, men også blandt voksne som en teambuilding-aktivitet. Skattejagten kan udformes på uendeligt mange forskellige måder, det er kun fantasien, der sætter grænser. I dag er mange skattejagter opbyggede, så man kan bruge mobiltelefonen til at finde gåderne eller posterne. Den største aktør inden for mobilskattejagter er Grapevine, som har omkring 10 mobilskattejagter på 6 forskellige sprog.

Almindeligvis går skattejagter ud på gradvist at finne poster løse en række af gåder eller løse forskellige udfordringer. Skridt for skridt kommer man nærmere skattejagtens endelige mål, skatten.

 

Den, der arrangerer skattejagten, bestemmer organisering og indhold. Skal gruppen opdeles i hold, som konkurrerer mod hinanden? Skal det være ekstra svært at finde posterne, hvor nye gåder og udfordringer er gemt? Skal det være krævende at komme frem til posterne, eller er det gåderne, som skal være den store udfordring i skattejagten? Hvis man vil have en skattejagt i højt tempo, gør man det nemt både at finde og løse gåderne. Hvis man vil styrke relationerne i et hold eller i en gruppe ved en teambuilding-aktivitet, gør man opgaverne mere krævende både at finde og at løse.

 

Hvordan arrangerer jeg en skattejagt?

Sådan laver du en skattejagt

Poster, opgaver og udfordringer

Her kommer en introduktion til en hel verden af skattejagter med mange eksempler til både børn og voksne.

Gåder og udfordrende rebusser

Lav gerne gåderne med samme tema som skattejagten eller sæt en sjov rebus sammen for hver post. Se vores eksempler her

 

Til voksne

Til voksne kan man lave sjove varianter, der er tilpasset til lejligheden, teambuilding, polterabend eller bare en pointjagt. Se vores eksempler her.

Skattejagt for voksne

 

Til børn

Vil I have en skattejagt til børnefødselsdagen eller festen? Her giver vi tips til, hvad der passer til en børnefødselsdag, afhængigt af hvor gamle børnene er.

 

Glotte invitationer gratis

Facebooktwitter